آشنایی با انواع کابل آلومینیومی و نمایندگی آن

ساخت وبلاگ

کابل آلومینیوم زره دار

کابل آلومینیوم زره‌دار، نوعی از کابل‌ آلومینیومی هستند که دارای زره می‌باشند. کابل آلومینیومی زره‌دار به صورت دفنی در زیر زمین و خارج از تأسیسات به کار می‌رود. این کابل‌ها در محیط‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که امکان ضربه و وارد شدن فشار و صدمات فیزیکی وجود دارد. دلیل مقاومت این کابل‌ها در برابر تنش‌های مکانیکی استفاده از لایه‌ای محافظ از جنس فولاد یا آلیاژ آلومینیومی در ساختار آن‌هاست که به زره کابل شناخته می‌شوند. معمولا طراحی ساختار کابل‌ آلومینیومی از نوع زره‌‌دار به گونه‌‎ای انجام می‌شود که در برابر مواد شیمیایی و نفتی، آتش و شعله، اشعه فرابنفش و … نیز از خود مقاومت نشان می‌دهند.

کابل آلومینیومی خودنگهدار

از کابل خودنگهدار در بسیاری از سیستم‌های برق تک فاز و سه فاز استفاده می‌شود.

این کابل‌ها جریان برق را از پست‌های برق به مکان‌هایی مانند سیستم‌های صنعتی، تولیدی، خانگی، کشاورزی و … انتقال می‌دهند. رشته سیم‌هایی که برای انتقال برق در کابل خودنگهدار به کار می‌رود، همگی از جنس آلومینیوم با عایق پلی اتیلن کراسلینک (XPLE) هستند که این کار، عملکرد کلی کابل‌ها را بهبود می‌دهد و خواص مکانیکی و الکتریکی آن را نیز بهتر می‌کند. بسته به کاربرد این کابل‌ها، تعداد و سطح مقطع رشته‌ها تعیین می‌گردد که شامل رشته‌های فاز، نول، روشنایی معابر نگهدارنده (مسنجر) هستند.

کابل آلومینیوم زمینی

کابل آلومینیومی زمینی، نوعی کابل با هادی آلومینیوم است که ولتاژ نامی ۰.۶ تا ۱ کیلو ولت دارد. کابل زمینی آلومینیوم می‌تواند دو، سه و چهار یا پنج رشته با هادی های مفتول و نیمه افشان باشد. کابل آلومینیوم ۴ رشته در دو نوع، با سطح مقطع یکسان و یا سه رشته با سطح مقطع برابر به همراه یک رشته نول (با سطح مقطع کمتر) تولید می‌شود. کابل‌های آلومینیوم زمینی در پروژه‌های صنعتی، انتقال نیرو و برق رسانی با ولتاژ پایین استفاده می‌شود. به عنوان مثال، کابل آلومینیوم ۱۶*۴ یکی از پرکاربردترین کابل‌هایی است که در خطوط برق ضعیف و کاربردهای صنعتی از آن استفاده می‌شود.

کابل آلومینیوم هوایی

این توع کابل‌ها در محیط‌های خارجی همچون دکل‌ها، تیرهای برق و … مورد استفاده قرار می‌گیرند و به سه نوع تقسیم می‌شوند :

  • کابل آلومینیوم هوایی ACC: اغلب در ولتاژهای متوسط و یا کم از این کابل‌ها استفاده می‌شود. آلومینیومی که در هادی این کابل قرار گرفته‌شده، از نوع بدون آلیاژ با استقامت مکانیکی پایین‌تر و هدایت الکتریکی بالاتر است و در مکان‌هایی با تنش مکانیکی و کششی پایین‌تر در هنگام نصب، بصورت روکشدار تک لایه، دولایه  با جنس xlpe و یا بدون روکش استفاده می‌شود.
  • کابل هوایی آلومینیوم AAAC: هادی این کابل آلیاژ می‌شود و اغلب در مکان‌هایی با ولتاژ پایین و متوسط و تقریباً با تنش مکانیکی بالا کاربرد دارد.
  • کابل آلومینیومی هوایی ACSR: اغلب در سیستم‌هایی با ولتاژ متوسط استفاده می‌شوند. هادی اصلی این کابل‌ها آلومینومی است. ساختار این کابل‌ها به گونه‌ای طراحی شده‌اند که مفتول‌های آلومینیومی به دور رشته‌های فولادی به عنوان مهار و مسنجر به هم تابیده می‌شوند .

نکات مهم درباره جریان مجاز کابل آلومینیوم

  • توان یا آمپر مورد نیاز مصرف کننده
  • حداکثر جریان مجاز برای هر سایز کابل آلومینیوم
  • مسافت و در نظر گرفتن افت ولتاژ در مسیر
  • جریان اتصال کوتاه
  • جنس عایق کابل PVC) و (XLPE
  • استاندارد و مرغوبیت کابل (توجه به برند کابل)
  • میانگین دما و مکان نصب کابل
  • مقاومت حرارتی خاک
  • عمق دفن کابل در کابل‌های زیر زمینی
  • فاصله کابل‌ها از یکدیگر

لینک های مرتبط:

اعلام حریق سنس

دنیای نوآوری...
ما را در سایت دنیای نوآوری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : technical_admin donyayenovin بازدید : 182 تاريخ : سه شنبه 18 مهر 1402 ساعت: 19:02

آرشیو مطالب

لینک دوستان

خبرنامه