کابل چه نقشی در جریان الکتریکی دارد

ساخت وبلاگ

امروز قرار است که درباره نقش کابل و سیم در جریان الکتریکی با یک دیگر صحبت کنیم و علاوه بر تعریف هر کدام به تفاوت آن ها بپردازیم پس با ما همراه باشید.  لازم به ذکر است که سیم موظف است انرژی الکتریکی را از یک نقطه به نقطه ی دیگر انتقال دهد. در واقع این سیم ها رشته های نازک فلزی هستند که علاوه بر انتقال انرژی برای اتصالات در مدار نیز کاربرد دارد. این رشته ی نازک از یک لایه ی هادی که معمولا از آلومینیوم و یا مس است تشکیل می شود و روی آن یک لایه عایق وجود دارد که از این لایه محافظت می کند‌. باید خدمتتان عرض کنیم که اگر جنس این لایه ی هدایت کننده از مس باشد خیلی بهتر است چون که رسانا تر است و البته قیمت بالا تری هم دارد.

کابل چه نقشی در جریان الکتریکی دارد
شایان ذکر است که کابل شبکه از چندین سیم تاب خورده تشکیل شده است و مثل یک طناب محکم می ماند. کابل ها برای انتقال جریان الکتریکی هم چون تلفن، دیتا و سیگنال است. لایه های هادی موجود در این سیم و کابل ها در برابر نشتی و برق گرفتگی مقاوم هستند و اجازه ی این کار را نمی دهند. روی این سیم ها را شیلد، اسکرین و یا آرمور قرار دارد و این سیم ها به به یک غلاف نیاز دارند. نام دیگر این غلاف ها ژاکت است اگر یک لایه دیگری بر روی این ژاکت قرار بگیرد به آن کابل می گویند. شاید در نگاه اول شما نیز مانند افراد دیگری گمان کنید که سیم و کابل شباهت های زیادی با یک دیگر دارند اما بعد از این که به صورت تخصصی هر دوی آن ها را بررسی کنید متوجه شوید که تفاوت های زیادی بین آن ها وجود دارد. اگر مایل هستید درباره تفاوت سیم ها و کابل ها بدانید بخش بعد را از دست ندهید.
تفاوت کابل و سیم در چیست
در این بخش به راحتی متوجه تفاوت کابل شبکه cat7 خواهید شد.

هادی با یک لایه ی روکش را سیم گویند.
هادی با دو لایه ی روکش را کابل می گویند.
دامنه و کاربرد سیم ها و کابل ها با یک دیگر متفاوت است و سیم ها خیلی پر کاربرد تر هستند.
از لحاظ قدرت کابل ها خیلی قوی تر از سیم ها هستند و استحکام خیلی بالا تری دارند.
شایان ذکر است که قطر سیم ها اندازه گیری شده و از طریق اندازه نوع و قطر دسته بندی می شوند اما کابل ها بر اساس سیم ها طبقه بندی می شوند.
کابل و سیم ها انواع متفاوتی دارند.
از مشخصات کلی کابل ها می توانیم به انعطاف پذیری آن ها، طرفین جریان حامل،  سایز کابل و مشخصات امپندانس اشاره کنیم.

مشخصات امپندانس
لازم است بدانید که امپدانس برای کابل هایی با ظرفیت پایین ۱۰۰ تا ۱۵۰ اهم مناسب است و برای امپدانس بالا کابل ۵۰ تا ۷۵ اهم انتخاب بهتری است. در رابطه با جریان حامل نیز باید اضافه کنیم که ظرفیت جریان باید با سطح مقطعی متناسب باشد و وقتی که جریان عبور کرده محدود باشد این ولتاژ و حرارت اتفاق می افتد. جریان حامل نیز این گونه است که به چندین مورد بستگی دارد.

میرابی
توان
ولتاژ برق
میرابی نیز به بر عکس سطح مقطعی وابسته است اما توان و ولتاژ هر دو به سطح مقطع هادی وابسته هستند. اگر  به دنبال این هستید که هزینه های خود را کم تر کنید می توانید طول مکانیکی کابل و هم چنین سطح مقطع آن را کم کنید تا در نتیجه میرابی کم می شود و هزینه ی کار نیز کم تر می شود. انعطاف پذیری مربوط به هسته کابل قابل کنترل است. حواستان باشد که هر چه کابل منعطف تر باشد  احتمال نشتی کار بالا می رود. ما در این مقاله تا جایی که زمان در اختیار داشتیم در رابطه با نقش کابل و سیم در جریان الکتریکی با یک دیگر صحبت کردیم چنان چه مایل هستید که بیش تر در این باره بدانید می توانید با کارشناس های ما تماس بگیرید و با آن ها مشورت کنید تا آن ها شما را راهنمایی کنند.

لینک های مرتبط:
کابل cat7
خرید کابل cat 7
سوکت شبکه cat7
سوکت زدن کابل شبکه cat7

دنیای نوآوری...
ما را در سایت دنیای نوآوری دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : technical_admin donyayenovin بازدید : 56 تاريخ : دوشنبه 17 مهر 1402 ساعت: 14:48

آرشیو مطالب

لینک دوستان

خبرنامه